Excel en de invloed op je carrière

Excel en de invloed op je carrière

Excel en de invloed op je carrière ExcelXL.nl trainingen en workshops
Jan Bolhuis - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Geschreven door:
, 6 oktober 2022

E-mail Jan Bolhuis Linkedin Facebook

Natuurlijk weet ik wel dat wanneer je carrière of promotie wilt maken en het krijgen van een kans op een (betere) baan niet alleen afhangt van je digitale (Excel) vaardigheden. Daar is meer voor nodig. Denk aan vakinhoudelijke kennis, kunnen luisteren, positieve instelling, verantwoordelijkheid nemen en zo kan ik nog uren doorgaan. Maar...

Onderzoek
Uit een recent onderzoek is gebleken dat werknemers met goede Excel vaardigheden (skills) beter betaald worden dan hun collega’s.

Indirect kun je hieraan koppelen dat wanneer je werkzoekende bent, je kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot.

Het zijn weliswaar functies op middelbaar niveau, maar wie doet je wat wanneer je meer dan modaal verdient? Niemand toch?

En wanneer jouw jaarsalaris nog niet op het niveau van modaal zit (volgens het CPB was dit in 2014 € 33.000 bruto), wat zou het dan mooi zijn om daar steeds dichterbij te komen.

De digitale vaardigheden die het meest verwacht worden zijn:

  • werken met spreadsheets (Excel);
  • Word;

of software zoals

  • SAP en
  • Oracle.

Deze laatste twee worden vooral gebruikt bij afdelingen zoals Finance (financiën) en Human Resources (HR / personeelszaken).

Volgens het gepubliceerd onderzoek wordt er in maar liefst 67% van de gevallen verwacht dat je met één van deze tools kunt werken.

Promotie?
Wil jij je kans op promotie of je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Of heb je medewerkers waarvan je de Excel vaardigheden wilt vergroten omdat je weet dat je daarmee efficiënter werkt en dus kosten bespaart?

Neem contact met mij op en we bespreken samen de mogelijkheden om een training (op maat) te organiseren die niet alleen het niveau van jou of je werknemers verhoogt, maar die ook nog eens kostenbesparend is.

Zo heb ik voor diverse bedrijven medewerkers getraind of processen geautomatiseerd met een tijdswinst van 2 tot soms wel 40 uur per maand. 40 uur per maand!

Dat is een week vakantie óf wanneer je werkgever bent, een besparing van minimaal DUIZEND euro PER MAAND (bij een uurloon van 20 euro inclusief werkgeverslasten). Elke maand maar weer!

Heb je geen werkgever of ziet jouw werkgever het nut van investeren in jouw capaciteiten en daarmee in het bedrijf niet in, neem dan vooral contact met mij op. Speciaal voor jou heb ik een speciaaltarief. Want met een kleine investering creëer je voor jezelf meer kansen op promotie of de arbeidsmarkt.

Een verhoging van je uurloon met ‘maar’ 1 euro is toch al gauw 150 tot 170 euro per maand. Kassa!

Bouw met mij jouw fundament!
Wanneer je een huis wilt bouwen, is het van belang de fundering te laten plaatsen door een deskundige partij. De aard van de ondergrond en het gewicht van jouw woning bepaalt het type fundering.

En zo is het ook met een training of een coachingstraject. Om in de toekomst de expert te worden die je graag wilt zijn, de kennis wilt opdoen die bij kan dragen aan een promotie of meer kansen op de arbeidsmarkt, zul je moeten investeren in een deskundige.

Inmiddels ken je mij wat beter en weet je dat ik een no-nonsense en praktische aanpak heb.

Nadat je een training bij mij hebt gevolgd, weet je zeker dat je een stevig fundament hebt gebouwd. Investeer nu in jezelf of jouw werknemers en wordt een expert door samen met mij jouw fundament te bouwen.

Experts zijn zeldzaam maar jij kunt er één worden.

Het volledige artikel (in het Engels) kun je hier lezen.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog/kennisbank.

Formules in Excel van het Engels naar het Nederlands en andersom - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Formules in Excel van het Engels naar het Nederlands en andersom

17 december 2022 - Online zijn er ontzettend veel instructievideo's te vinden op het gebied van Excel. De meeste - en over het algemeen ook de betere - zijn in het Engels. Met uitzondering van het Nederlandse YouTube... lees verder »

Excel en de invloed op je carrière - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Excel en de invloed op je carrière

6 oktober 2022 - Natuurlijk weet ik wel dat wanneer je carrière of promotie wilt maken en het krijgen van een kans op een (betere) baan niet alleen afhangt van je digitale (Excel) vaardigheden. Daar is meer voor... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.