Excel – Dubbele gegevens verwijderen

In deze video ga ik je uitleggen hoe je eenvoudig op twee verschillende manieren dubbele gegevens uit een tabel kunt verwijderen.

Excel heeft hiervoor verschillende mogelijkheden. Namelijk de mogelijkheid om dit te doen via het tabblad gegevens en binnen dit tabblad te kiezen voor duplicaten verwijderen.

Wanneer je kiest voor deze manier van het verwijderen van dubbele gegevens, is Excel zo ‘vriendelijk’ om de dubbele gegevens definitief te verwijderen.

Daarom laat ik in deze video ook nog een andere manier zien waarbij je én een unieke lijst creëert én de originele tabel in stand houdt.

Dit doe je door in Excel de optie geavanceerd filter te gebruiken.

Het is aan te raden om eerst de gegevens te selecteren voordat je de actie gaat uitvoeren. Maar vergeet je dit te doen, dan is dit geen enkel probleem voor Excel.

Je kunt namelijk ook in het pop-up scherm die in beeld komt nadat je gekozen hebt voor geavanceerd filter alsnog de selectie aangeven.

Om geavanceerd filter te activeren ga je naar het tabblad gegevens.

En in plaats van te kiezen voor duplicaten verwijderen, kies je voor geavanceerd filter.

Je moet er dan alleen op letten dat je een vinkje zet bij ‘Kopiëren naar een andere locatie’.

Nadat je het bereik hebt gecontroleerd of opnieuw hebt aangegeven én je hebt in je werkblad van Excel aangegeven waar de unieke lijst moet komen, moet je nog een vinkje zetten bij ‘alleen unieke records’.

Ik wens je veel plezier met deze mogelijkheden in Excel en zie je graag terug op mijn website ExcelXL.nl

Excel Magic Trick 570: Remove Duplicate Records Excel 2007 / 2010 Feature – http://youtu.be/YFBJ7uE_c9I

Remove Duplicate Records in Excel 2003 –http://youtu.be/4Or6vvdA6sY

Filteren op unieke waarden of om dubbele waarden te verwijderen –
http://office.microsoft.com/nl-nl/excel-help/filteren-op-unieke-waarden-of-om-dubbele-waarden-te-verwijderen-HP010342518.aspx

Dubbele records verwijderen of een lijst met unieke records maken in Excel – http://support.microsoft.com/kb/262277/nl

Excel 2010: Mailingbestand ontdubbelen – http://www.microsoft.com/business/nl-nl/Content/Paginas/article.aspx?cbcid=247

Dubbele regels verwijderen – http://www.worksheet.nl/forumexcel/afgehandelde-vragen/53002-dubbele-regels-verwijderen.html

Remove Duplicate Data Records in Excel Part 1 – http://spreadsheets.about.com/od/datamanagementinexcel/ss/2011-05-29-excel-2010-remove-duplicates-tutorial.htm

Remove Duplicates – https://www.google.nl/search?q=kleurenschema&source=lnms&sa=X&ei=JRVBU42bJMix0AWi24GYBA&ved=0CAUQ_AUoAA&biw=1600&bih=775&dpr=1#q=remove+duplicates+in+excel
Excel is bereid uw bestand te ontdubbelen – http://www.rendement.nl/office/nieuws/id9661-excel-is-bereid-uw-bestand-te-ontdubbelen.html

Dubbele records verwijderen of een lijst met unieke records maken in Excel – http://www.perrit.nl/kenniscentrum/Microsoft+Office/Excel+Overige/Dubbele+records+verwijderen+of+een+lijst+met+unieke+records+maken+in+Excel.html

Wilt u nog meer zien? Ga dan naar de pagina Instructievideo's.

Formules in Excel van het Engels naar het Nederlands en andersom - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Formules in Excel van het Engels naar het Nederlands en andersom

17 december 2022 - Online zijn er ontzettend veel instructievideo's te vinden op het gebied van Excel. De meeste - en over het algemeen ook de betere - zijn in het Engels. Met uitzondering van het Nederlandse YouTube... lees verder »

Excel en de invloed op je carrière - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Excel en de invloed op je carrière

6 oktober 2022 - Natuurlijk weet ik wel dat wanneer je carrière of promotie wilt maken en het krijgen van een kans op een (betere) baan niet alleen afhangt van je digitale (Excel) vaardigheden. Daar is meer voor... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.