Excel - Grafieken in Excel – de basis incl. aanpassingen en sneltoetsen

In deze video leg ik de basis uit over hoe je een grafiek maakt en met wat eenvoudige aanpassingen fraaie grafieken kunt maken. Ook ontbreken de sneltoetsen niet. Het gebruikte oefenbestand kunt je downloaden op:
https://www.dropbox.com/s/toq2u42p6rjezdl/Grafiek%20inwonersaantallen%202013.xlsx.

Aan de hand van de tabel die je hier ziet zal ik laten zien hoe je in Excel heel snel een grafiek kunt maken. In deze video maak ik gebruik van Excel 2010.

In deze video leg ik uit hoe je met sneltoetsen een kolomgrafiek kunt maken, je voorkeur kunt aanpassen naar bijv. een lijngrafiek en hoe je met enkele eenvoudige aanpassingen de grafiek kunt verfraaien. Grafiektitels en legenda’s komen eveneens aan bod. Maar ook hoe je een horizontale as die opgemaakt is als een reeks getallen kunt wijzigen in jaartallen.

Kortom een inspirerende video die als een goed startpunt kan dienen om te leren werken met grafieken in Excel.

In deze video wordt gebruik gemaakt van Excel 2010.

Wilt u nog meer zien? Ga dan naar de pagina Instructievideo's.

Formules in Excel van het Engels naar het Nederlands en andersom - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Formules in Excel van het Engels naar het Nederlands en andersom

17 december 2022 - Online zijn er ontzettend veel instructievideo's te vinden op het gebied van Excel. De meeste - en over het algemeen ook de betere - zijn in het Engels. Met uitzondering van het Nederlandse YouTube... lees verder »

Excel en de invloed op je carrière - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Excel en de invloed op je carrière

6 oktober 2022 - Natuurlijk weet ik wel dat wanneer je carrière of promotie wilt maken en het krijgen van een kans op een (betere) baan niet alleen afhangt van je digitale (Excel) vaardigheden. Daar is meer voor... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.