Blog & Excel kennisbank

Blog & Excel kennisbank - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Welkom op mijn kennisbank!

Hier vind je allerlei artikelen over Excel met tips en trucs voor zowel de beginner als gevorderde. Blader er gerust doorheen of maak gebruik van de zoekoptie. De zoekoptie vind je rechtsboven op deze pagina onder de knop "GRATIS E-BOOK". Die je trouwens zo kunt aanvragen als je dat al niet hebt gedaan.

Heel veel leesplezier en succes met het toepassen van de tips en trucs.

« < 1 2 3 4
Extensies (on)zichtbaar - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Extensies (on)zichtbaar

8 januari 2014 - Wanneer je MS-Office 2007 of hoger hebt geïnstalleerd en je wilt een bestand opslaan door middel van ‘Opslaan als…’ (sneltoets F12), krijg je... lees verder »

Getalopmaak in Excel (Schijn bedriegt) - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Getalopmaak in Excel (Schijn bedriegt)

4 januari 2014 - Het is je vast wel eens overkomen dat de uitkomst van Excel je heeft verrast en dat je er zeker van bent dat de uitkomst in Excel fout is. Toch wel... lees verder »

Invoegen van lege rijen in een tabel - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Invoegen van lege rijen in een tabel

24 november 2013 - Soms heb je in Excel een tabel en moet je tussen iedere regel een lege rij hebben. In deze blog leer ik je een truc waarmee je dit in Excel eenvoudig... lees verder »

Sorteren van tekst met getallen - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Sorteren van tekst met getallen

16 november 2013 - In deze blog leg ik uit hoe je in Excel tekst met getallen op een juiste manier kunt selecteren. Het probleem In figuur 1 staat een tabel waarbij de... lees verder »

Negatieve Percentages In Het Rood - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Negatieve Percentages In Het Rood

25 oktober 2013 - Excel en negatieve percentages in het rood is helaas niet mogelijk via de standaardinstellingen zoals bij getallen. Maar wanneer je een klein beetje... lees verder »

Rekenen met datums in Excel - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Rekenen met datums in Excel

10 oktober 2013 - Excel gebruikers vinden het vaak lastig om te rekenen met datums. Bijvoorbeeld het uitrekenen van iemands leeftijd. Ik krijg daar dan ook vaak vragen... lees verder »

« < 1 2 3 4
Formules in Excel van het Engels naar het Nederlands en andersom - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Formules in Excel van het Engels naar het Nederlands en andersom

17 december 2022 - Online zijn er ontzettend veel instructievideo's te vinden op het gebied van Excel. De meeste - en over het algemeen ook de betere - zijn in het Engels. Met uitzondering van het Nederlandse YouTube... lees verder »

Excel en de invloed op je carrière - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Excel en de invloed op je carrière

6 oktober 2022 - Natuurlijk weet ik wel dat wanneer je carrière of promotie wilt maken en het krijgen van een kans op een (betere) baan niet alleen afhangt van je digitale (Excel) vaardigheden. Daar is meer voor... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.