Blog & Excel kennisbank

Blog & Excel kennisbank - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Welkom op mijn kennisbank!

Hier vind je allerlei artikelen over Excel met tips en trucs voor zowel de beginner als gevorderde. Blader er gerust doorheen of maak gebruik van de zoekoptie. De zoekoptie vind je rechtsboven op deze pagina onder de knop "GRATIS E-BOOK". Die je trouwens zo kunt aanvragen als je dat al niet hebt gedaan.

Heel veel leesplezier en succes met het toepassen van de tips en trucs.

« < 1 2 3 4 > »
Formules en Tekst in Excel - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Formules en Tekst in Excel

22 december 2014 - Formules en tekst in Excel is een prachtige combinatie. Het biedt je ontzettend veel flexibiliteit en scheelt enorm aan tijd. Denk maar eens aan de... lees verder »

Het startscherm van Excel 2013! - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Het startscherm van Excel 2013!

17 december 2014 - Het startscherm van Excel 2013 kan vrij irritant zijn wanneer je dagelijks met Excel werkt. Ik weet niet waarom MS-Office hiervoor heeft gekozen.... lees verder »

Aanpassen Werkbalk Snelle Toegang - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Aanpassen Werkbalk Snelle Toegang

14 december 2014 - Het aanpassen van de Werkbalk Snelle Toegang is een heel goed alternatief voor sneltoetsen omdat je daar opdrachten kunt plaatsten die je óf weinig... lees verder »

Dubbele gegevens verwijderen - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Dubbele gegevens verwijderen

12 december 2014 - Verwijderen van dubbele gegevens in Excel is van belang om te voorkomen dat gegevens in je data meer dan één keer voorkomen. En wanneer je met veel... lees verder »

IBAN-nummer - ExcelXL.nl trainingen en workshops

IBAN-nummer

1 augustus 2014 - Dit keer even geen artikel over Excel maar uitleg over hoe eenvoudig het eigenlijk is om je IBAN-nummer te onthouden. 1 augustus 2014 –... lees verder »

Twee kleuren in één cel? - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Twee kleuren in één cel?

9 februari 2014 - Het antwoord op deze vraag is helaas dat dit niet mogelijk is. We hebben het dan over de achtergrondkleur. Tekst is een ander verhaal en blijft in... lees verder »

ExcelXL.nl bij het online Excel Team - ExcelXL.nl trainingen en workshops

ExcelXL.nl bij het online Excel Team

9 februari 2014 - Dear Jan Bolhuis, It is great that you are now part of the Online Excel team! You make really great Excel videos! Sincerely, excelisfun. Dat was... lees verder »

Een grafiek maken in Excel - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Een grafiek maken in Excel

7 februari 2014 - In dit artikel leg ik de basis uit van hoe je een grafiek maakt. De link naar de bijbehorende video kun je hier bekijken en het bijbehorend bestand... lees verder »

Excel importeren naar Outlook (2010) - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Excel importeren naar Outlook (2010)

27 januari 2014 - Excel importeren naar Outlook (2010) is een vraag die velen regelmatig bezighoudt. Regelmatig wordt er in Excel een planningslijst gemaakt waarvan... lees verder »

Som van de top X - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Som van de top X

10 januari 2014 - Met een een combinatie van functies in één formule de som van de drie grootste getallen berekenen? Dat is na het lezen van dit artikel of het... lees verder »

« < 1 2 3 4 > »
Formules in Excel van het Engels naar het Nederlands en andersom - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Formules in Excel van het Engels naar het Nederlands en andersom

17 december 2022 - Online zijn er ontzettend veel instructievideo's te vinden op het gebied van Excel. De meeste - en over het algemeen ook de betere - zijn in het Engels. Met uitzondering van het Nederlandse YouTube... lees verder »

Excel en de invloed op je carrière - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Excel en de invloed op je carrière

6 oktober 2022 - Natuurlijk weet ik wel dat wanneer je carrière of promotie wilt maken en het krijgen van een kans op een (betere) baan niet alleen afhangt van je digitale (Excel) vaardigheden. Daar is meer voor... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.