Blog & Excel kennisbank

Blog & Excel kennisbank - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Welkom op mijn kennisbank!

Hier vind je allerlei artikelen over Excel met tips en trucs voor zowel de beginner als gevorderde. Blader er gerust doorheen of maak gebruik van de zoekoptie. De zoekoptie vind je rechtsboven op deze pagina onder de knop "GRATIS E-BOOK". Die je trouwens zo kunt aanvragen als je dat al niet hebt gedaan.

Heel veel leesplezier en succes met het toepassen van de tips en trucs.

« < 1 2 3 4 > »
Waarom nooit uitlijnen in Excel? - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Waarom nooit uitlijnen in Excel?

2 juni 2016 - Uitlijnen in Excel en waarom je dit nooit moet doen en die ene uitzondering hierop. Daar gaat dit artikel over en wanneer je het helemaal hebt... lees verder »

Filteren op waarden in draaitabel? - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Filteren op waarden in draaitabel?

15 januari 2016 - Een draaitabel in Excel maken is vaak eenvoudiger dan je denkt. Tenminste de basis. Want je hebt namelijk nog ontzettend veel mogelijkheden om met... lees verder »

De standaard werkmap veranderen - ExcelXL.nl trainingen en workshops

De standaard werkmap veranderen

13 december 2015 - Hoewel ik persoonlijk tevreden ben met de standaard werkmap van Excel, zijn er genoeg Excel gebruikers die dat niet zijn. Regelmatig komt de vraag... lees verder »

Absolute en relatieve celverwijzing Excel - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Absolute en relatieve celverwijzing Excel

18 november 2015 - Als ik iedere keer een euro zou ontvangen wanneer ik een Excel gebruiker tegenkom die niet weet wat er bedoeld wordt met een absolute, relatieve of... lees verder »

Voorwaardelijke opmaak op Top 3, 5, etc. - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Voorwaardelijke opmaak op Top 3, 5, etc.

4 oktober 2015 - Voorwaardelijk opmaak toepassen op de Top 3, Top 5, Top 10 etc. is gemakkelijker dan je denkt. Wanneer je dit artikel straks hebt uitgelezen, zul je... lees verder »

De snelste weg naar succes - ExcelXL.nl trainingen en workshops

De snelste weg naar succes

10 mei 2015 - Ik mag gelukkig steeds meer ondernemers en werknemers helpen omdat zij bereid zijn om te investeren in hun eigen kennis dan wel in kennis van hun... lees verder »

Excel Formule voor de Eerste Paasdag - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Excel Formule voor de Eerste Paasdag

3 april 2015 - Ontdek in dit artikel de kortste én de langste Excel formule voor het berekenen van de Eerste Paasdag. Je hoeft hierna nooit meer online te zoeken... lees verder »

Excel formules met het plusteken - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Excel formules met het plusteken

3 maart 2015 - Excel formules met het plusteken kom je zo nu en dan nog wel eens tegen. Maar wanneer je dit nog nooit hebt gezien, zul je je afvragen wat ik hiermee... lees verder »

In 13 tips beter met Excel - ExcelXL.nl trainingen en workshops

In 13 tips beter met Excel

19 februari 2015 - 13 Excel Tips om je Excel Vaardigheden te Verbeteren en die je direct in de praktijk kunt toepassen. Excel tips die niet alleen je vaardigheden... lees verder »

Lege Excel rijen verwijderen - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Lege Excel rijen verwijderen

13 februari 2015 - Verwijderen van lege rijen in Excel is vaak een actie die handmatig wordt opgelost. Op zich is dit geen enkel probleem wanneer het gaat om een paar... lees verder »

« < 1 2 3 4 > »
Formules in Excel van het Engels naar het Nederlands en andersom - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Formules in Excel van het Engels naar het Nederlands en andersom

17 december 2022 - Online zijn er ontzettend veel instructievideo's te vinden op het gebied van Excel. De meeste - en over het algemeen ook de betere - zijn in het Engels. Met uitzondering van het Nederlandse YouTube... lees verder »

Excel en de invloed op je carrière - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Excel en de invloed op je carrière

6 oktober 2022 - Natuurlijk weet ik wel dat wanneer je carrière of promotie wilt maken en het krijgen van een kans op een (betere) baan niet alleen afhangt van je digitale (Excel) vaardigheden. Daar is meer voor... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.